Na tomto online semináři Vám ukážeme, jak využít příležitosti udržitelného přístupu ke stravování.
Představíme Vám program Skutečně zdravá škola/Skutečně zdravá jídelna, který podporuje veřejné stravování, jež strávníkům nabízí zdravé a chutné pokrmy připravené z čerstvých sezónních produktů od zemědělců z regionu.
Nabídneme Vám cestu, jak prospět zdraví obyvatel, podpořit udržitelné potravinové systémy, ale i místní farmy a malé podniky a tím ekonomiku regionu a místní komunitu.
Bude i dostatečný prostor pro dotazy účastníků.
V rámci semináře se můžete těšit na následující témata a otázky:
-
- Kritéria programu Skutečně zdravá škola /Skutečně zdravá jídelna
- Přínosy pro zřizovatele škol a institucí veřejného stravování
- V čem spočívá udržitelnost a proč je tak důležitá?
- Lze do škol a jídelen veřejných institucí nakupovat sezónní, čerstvé potraviny a ekologickou produkci?
- Jak spolupráce jídelny s programem SZŠ/SZJ probíhá a co vlastně obnáší?
- Jak vypadá začátek spolupráce jídelny s programem?
- Jakou podporu dostane jídelna na své cestě k udržitelnosti od programu SZŠ/SZJ?
- Projeví se přechod k udržitelnosti na ceně pokrmů a v provozních nákladech?
- A jaké jsou další přesahy a přínosy v oblasti participace, osvěty, místní komunity?
-
Den semináře
Út 14. 12. 2021 -
Začátek semináře
09:00 -
Konec semináře
11:00 -
-